Historia

Mustjärven Eräveikkojen maat sijoittuvat eteläisen Päijänteen ja Ruotsalaisen väliselle saarekkeelle Asikkalan kunnan alueella. Jo 1500 luvulla tiedetään siellä harrastetun metsästystä. Siitä on löytynyt todisteina perimätiedon lisäksi myös merkkejä luonnossa.

Kylällä on runsaasti pienehköjä tiloja, joiden maat yksittäinkin sopivat mainiosti pienriistan, kuten jäniksen, ketun ja metsäkanalintujen metsästykseen, mutta kun 1950 -luvulla alkoi hirvikanta kasvaa, kiinnostus heräsi myös Mustjärven miehissä päästä jahtaamaan suurriistaa. Se vaati kuitenkin suuremman yhtenäisen alueen kuin yksikään tila kylällä olisi ollut.

Niinpä 1962 kylän miehet kokoontuivat pohtimaan asiaa ja yksissä tuumin perustettiin uusi metsästysseura, Mustjärven Seudun Eräveikot, joka myöhemmin muutettiin muotoon Mustjärven Eräveikot ry. Perustavaan kokoukseen osallistui 17 aktiivimetsästäjää, mutta nyt jäsenmäärä on vakiintunut yli kolmeenkymmeneen ja perhejäsenet mukaan lukien noin viiteenkymmeneen. Vielä jokunen alkuperäinen jäsenkin on mukana toiminnassa, vaikka kolmas sukupolvi onkin jo astumassa vetovastuuseen.

Copyright © Mustjärven Eräveikot 2005 - Suunnittelu ja toteutus: Ville Mikkola